jump to navigation

Как да асоциираме торент файловете да се отварят с uTorrent под KDE юни 19, 2009

Posted by deathmaster88 in Линукс историйки.
trackback

Здравейте!

Както знаете uTorrent,  един перфектен клиент, който независимо, че е за windows,  работи чудесно с wine. Обаче се сблъскваме с проблема, че като кликнем два пъти на торент файла, той не може да се отвори директно с него. Това е поправимо. В този пост, ще ви покажа как да стане това. За целта, съм ползвал информацията от този линк, като там се описва, как да се направи това за GNOME.

Първо правим същия скрипт, както е посочено там, само че го правим със следната уговорка – ако искаме клиента да е на роден български език трябва леко да модифицираме скрипта.

Ето как изглежда моя скрипт:

#!/bin/sh

if [ „$1″ ]; then
torrent_file=“Z:`echo $1 | sed ‘s/\//\\\/g’`“
env WINEPREFIX=“/home/daniel/.wine“ LC_ALL=“bg_BG“ wine \
„Z:\\media\\disk-3\\Program Files\\uTorrent\\uTorrent.exe“ „$torrent_file“
else
env WINEPREFIX=“/home/daniel/.wine“ LC_ALL=“bg_BG“ wine \
„Z:\\media\\disk-3\\Program Files\\uTorrent\\uTorrent.exe“
fi

Това, което е по – различно е LC_ALL=“bg_BG“  пред wine. Другото, което е, че при мен uTorrent е инсталиран в windows дяла ми и затова скрипта е с този път до uTorrent.exe. Настройте го да е както за вашите условия. 🙂

Сега трябва да направите този файл изпълним. Моя файл се казва utorrent и съм го сложил в домашната си директория. Да припомня, че се прави изпълним с командата:

chmod +x utorrent

Естествено това става като чрез cd сте в директорията на скрипта. 😉

Сега вече смея да кажа, че от тук насетне при мен нещата не се развиха както в линка по – горе.  Аз успях да настроя торент файловете да се отворят чрез този скрип директно като настроих това от KDE настройките за файлови асоциации. Можете да направите това по няколко начина, но аз ще опиша най – лесния. Само за уточнение това стана под KDE 3.5.10. Отворете kcontrol. От там KDE Components-> File Associations. В полето за търсене въведете torrent и трябва да излезе като резултат: application-> x-bittorrent. Избирате това и в дясно давате:

Add и от там избирате скрипта. След което си настройвате със стрелките за нагоре-надолу къде да е мястото на скрипта в списъка с програми, с които може да се отвори този тип файлове. В случая целта е да е на първо място. Давате на Apply и вече трябва да сте готови. При клик на торент файл, той ще се отваря с uTorrent. Е това е! Желая Ви успех!

Коментари»

No comments yet — be the first.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: