jump to navigation

„Най – добрите“ възможни докове за (K)Убунту май 23, 2008

Posted by deathmaster88 in Линукс историйки.
trackback

Здравейте!

Както знаете вече отдавна има докове като тези на Mac и за любимите графични среди за Линукс. В този пост ще ви представя тези, които наистина си заслужават вниманието.

Първият, който може да се нарече изключително добър е KibaDock. По принцип трябва да си го компилирате, ако искате всичко да е на 100% наред с него. Аз лично го бях ползвал от едно хранилище преди време, но беше в доста начална фаза и не беше много стабилен. Ето ви линк към сайта на проекта. Също така можете да видите какво може KibaDock от клипчето по – долу. Като забележка мога да вмъкна, че този док е за GNOME, но работи идеално и под КДЕ. За да работи обаче се изисква да е пуснат Compiz.

Вторият, който си заслужава е CairoDock. За убунту си го изтеглете от тук. Изтеглете plugin и dock файловете. Този док просто ме грабна. Адски много теми, яки иконки, добри ефекти (макар и не като на KibaDock, но пак добри) и също така е за GNOME, но пак става за Кубунту и пак иска Compiz. Ако ще се ползва под КДЕ трябва да се променят лаунчърите, които са нагласени за всяка тема за програми за GNOME. Настройката става лесно. Ето ви CairoDock в действие (с уговорката, че има и много по – яки теми и ефекти).

Третият е AWN. Ето линк към проекта. Този док също може много и изисква същото като горните два. Има добри ефекти и много икони. Не е за изпускане. 🙂 Ето го и него в действие:

На последно място оставям KXdocker (който вече не се поддържа) и КoolDock, който беше един от първите, които ползвах и много ми хареса. И двата са за KDE. Можете да ги потърсите из нета.

Като извод мога само да кажа, че засега GNOME удари KDE с тези докове. Добрата новина е, че те могат да се ползват и под него. Ами от тук нататък сте вие! Изберете си един и след кратка конфигурация ще му се радвате. 🙂 Успех!

Коментари»

1. Gnome май ме спечели « Блогът на [Deathmaster] - октомври 17, 2009

[…] да си припомните мнението ми за този док от този пост ). Освен това е и сравнително бърз. Вярно е, че новата ми […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: